Brevik historielag, Brevik musikkorps og Cort Adeler Selskabet har etablert en egen arrangementskomité som planlegger gjennomføringen av Cort Adeler 400-årsmarkering.

Arrangementskomiteen består av Turid Berg, Stein Haugland og Rune Engen-Glug.

Med røtter i Brevik

– Gjennom 2022 vil det bli ulike arrangement med fokus på sjøhelten Cort Adeler som hadde sine røtter i Brevik og Telemark, sier Even H. Kaalstad i EHK Kreativ i en pressemelding på vegne av arrangørene.

Et av hovedarrangementene i Cort Adeler-året 2022, er «Historisk aften» i Brevik kulturhus onsdag 6. april. Da skal historikeren Ole Henrik Gjeruldsen holde foredrag. Han skrev biografi om Cort Adeler som ble utgitt for et par år siden.

Kongens Marinekorps kommer

Lørdag 18. juni blir det jubileumskonsert og formell åpning av «Cort Adeler jubileet». Da blir det konsert med Den Kongelige Norske Marines Musikkorps på Rådhusplassen.

Festforestilling i Brevik kulturhus arrangeres lørdag 22. oktober. Dette blir en hyllest til Cort Adeler i ord og toner.

Fredag 16. desember 2022 blir det markering av 400-årsdagen for Cort Adelers fødsel. Seremonien blir ved Cort Adeler støtten på Grubbehaugen ved Fisketorget i Brevik.