– I år er det viktigere enn noen gang å ta influensavaksine

– På grunn av koronapandemien er det i år viktigere enn noen gang tidligere at man tar influensavaksine, sier kommuneoverlege Anders Mølmen i Bamble kommune.

– På grunn av koronapandemien er det i år viktigere enn noen gang tidligere at man tar influensavaksine, sier kommuneoverlege Anders Mølmen i Bamble kommune. Foto:

Av

– I år er det spesielt viktig at personer i risikogruppen og ansatte i helsevesenet tar influensavaksine. Koronasituasjonen tilsier at influensavaksine anbefales på det sterkeste, sier kommuneoverlege Anders Mølmen i Bamble.

DEL

Influensavaksinen kommer i oktober, og Bamble kommune vil informere om vaksineringstider og -steder i god tid.

– Den skumleste situasjonen vi ser for oss, er hvis det skulle bli både influensautbrudd og mange koronasmittede personer samtidig.

– Har Bamble kommune tilgang på nok influensavaksiner når det er forventet at langt flere personer enn tidligere vil la seg vaksinere i år?

– Vi har bestilt et stort antall flere doser med influensavaksine enn en det vi vanligvis pleier å bestille tidligere år. I fjor var det rekordår i antall influensavaksiner til innbyggere i Bamble, sier Anders Mølmen.

Spesialvaksine til sykehjem

Kommuneoverlegen forteller at beboere ved sykehjemmene vil få en influensavaksine med ekstra beskyttelse i år på grunn av situasjonen med koronapandemien. Dette er en vaksine som har en ekstra beskyttelse mot influensasmitte enn de andre influensavaksinen som alle andre vil få.

– Vi holder på å planlegge hvordan vi skal organisere influensavaksineringen ved helsestasjonen. Vaksineringsdager vil bli annonsert i god tid.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken