Slik lød det da Pincho Nation hanket inn sommerhjelpen de trengte under fjorårets jobbsøkerdag på Comfort Hotel Porsgrunn. Både Cafe Osebro, Jimmys og Jonas B. Gundersen var blant flere bedrifter som fikk nye ansatte som resultat av arrangementet. Nå gleder de seg til å gjenta suksessen om få uker.

– I år er hele fylket representert. Totalt 17 bedrifter har meldt seg på og vi har plass til 20, så vi regner med å stille med fullt lag, sier Jorunn Isaksen, styreleder i NHO Reiseliv Sør-Norge, og driver av restauranten Jonas B. Gundersen.

Speed-date

Jobbsøkerdagen blir arrangert i et samarbeid mellom NHO Reiseliv og NAV, og er et konsept som kan minne om «speed dating». Her møter arbeidssøkere potensielle arbeidsgivere ansikt til ansikt, og kan ende opp med å få jobbtilbud på dagen.

– Vi endte opp med to nye ansatte etter jobbsøkerdagen i fjor. Hun ene er nå førstekokk på Pincho Nation. Derfor syns vi dette er en veldig fin mulighet for oss og gøy at det blir arrangert igjen. Vi gleder oss til å delta, sier Daniel Christensen.

Knut Mjåland fra Cafe Osebro nikker samtykkende.

– Vi satt igjen med tre kandidater i fjor, og endte opp med en ny bartender. Som et resultat av én dag, er det utrolig bra. Det er ingen tvil om at dette er et bra opplegg, sier han.

Natalie Nicholson fra Strøm Mat & Bar blir med for første gang, og gleder seg til å møte potensielle ansatte.

– Det er ikke alltid man har tid til å møte arbeidssøkere i restauranten. Derfor er dette er en fin arena å møte dem ansikt til ansikt. Det blir veldig spennende, sier hun.

I ferd med å løsne

Det var første gang jobbsøkerdagen ble arrangert i Porsgrunn i fjor. Da gjorde arrangørene seg noen erfaringer. Reiselivsbransjen har et ønske om å nå ut til arbeidsledige, men også skoleungdom, studenter og folk som allerede har jobb. Derfor vil de starte noe senere enn i fjor.

– I år kjører vi på fra 15-17, slik at folk har en mulighet til å stikke innom etter skole og jobb, sier Jorunn Isaksen som er spent i forkant av årets arrangement.

De siste årene har det vært krevende å rekruttere nye folk til bransjen, men nå kan det se ut til at noe er i ferd med å skje.

– Vi har fått noen signaler om at det er i ferd med å løsne litt i arbeidsmarkedet, og er spent på om vi kommer til å se flere kandidater i år enn i fjor. Vi håper det kommer masse folk, sier Isaksen.

Lias strategiske oppkjøp: – Leies ut for denne summen i måneden

Åpent for alle

Arrangementet er åpent for alle. Gjengen forteller at bransjen har stort behov for servitører og ryddehjelper. Her tilbyr reiselivet alle mulige stillingsprosenter. Er man skoleungdom og på jakt etter sommerjobb, er det gode muligheter denne dagen.

– I vår bransje kommer man langt med personlighet. Det handler om typen. Det å møtes ansikt til ansikt er alt vi trenger, sier de.

Representanter fra NAV vil også være til stede under jobbsøkerdagen, og vil fungere som et bindeledd mellom arbeidsgiver og arbeidssøkerne. Ifølge Jorunn Isaksen har de vist seg å være en god samarbeidspartner.

– Den gjengen som jobber på NAV i Porsgrunn er helt enormt engasjerte og framoverlente. De går den ekstra mila for å få til ting og tar kandidater og arbeidsgiverne på alvor, sier hun.

– Sammen skaper vi møteplasser. Det er ikke alle som er like gode på å skrive CV. Det å møte arbeidsgiverne ansikt til ansikt har stor verdi. På den måten får de fram personligheten på en annen måte, tilføyer Katrine Hestenes, markedskoordinator NAV Vestfold og Telemark.

Hun tror at mange av kandidatene de jobber med på NAV vil ha nytte av arrangementet og oppfordrer alle til å delta. 60 personer har allerede meldt seg på, og 130 kandidater hos NAV har blitt invitert. Markedsavdelingen har også vært rundt på skoler og universiteter for å gi ut informasjon. Derfor håper de på godt trykk 28. mars.

– Dette er frivillig og åpent for alle, avslutter Marie Bøen, markedsrådgiver NAV Porsgrunn.