Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bare tut og kjør på Enger

Partiet Rødt skapte oppstand i fylkestinget da de stilte betingelser for å godkjenne utbygging av nytt kryss og veisystem på Enger. Rødt vil skjerme matjord og våtmark fra nedbygging. Politikere fra andre partier hisset seg opp over at Rødt angivelig forsøkte å trenere saken.

PD mener

Vi mener disse andre politikerne bør senke skuldrene og heller stille inn fokus på mulige konsekvenser som kan være problematiske med Enger-planen.

Vi tenker ikke først og fremst på matjord og våtmark, for det er all grunn til å investere i nytt veisystem, og en gang for alle fjerne idiotsvingen og stengsler for nærings- og boligutvikling. Problemet er hva slags næringsvirksomhet som kan komme til å poppe opp, og om dette er handel som kommer i direkte konkurranse med sentrum.

Dersom Porsgrunn skal lykkes med næringsutvikling i den østlige delen av kommunen, kan de ikke legge opp til et nytt Kjørbekk på Lønnebakke, og et mini-Kjørbekk på Enger. Det vil ikke føre til annet enn mer langvarig konflikt med fylke og stat, og det er vanskelig å se hvordan nye Kjørbekk-liknende etableringer utenfor sentrum skal kunne få nødvendig politisk støtte.

Vi mener ikke at utbedring av trafikkforhold på Enger skal treneres, for dette prosjektet er langt på overtid allerede. Men politikere og fagfolk innenfor offentlig planlegging bør utdype hva slags rammer som skal gjelde for Enger-utbygging, for de må ivareta en god balanse og helhet.

Kommentarer til denne saken