Gå til sidens hovedinnhold

Ingen logikk i å stenge barneidrett

Satt litt på spissen; Mens folk i den såkalte risikogruppa nærmest sitter oppå hverandre på ulike kafeer på kjøpesentrene i Porsgrunn og Bamble, nektes barn å drive organisert idrett utendørs selv om de overholder enmeteren. Skien, Porsgrunn og Bamble er blant svært få kommuner i landet som har stengt ned barneidretten.

PD mener

Av en eller annen grunn har de valgt å trosse rådene fra Folkehelseinstituttet. Bamble har sågar langt under landsgjennomsnittet i antall smittede per 100.000 innbyggere. I går var dette tallet 106,7 mens landsgjennomsnittet var 156,8.

Varden hadde før helga et intervju med Alf Hansen, som er direktør for utvikling og aktivitet i Norges Fotballforbund. Han hevdet at cirka 300.000 barn har deltatt i organiserte treninger og kamper siden i sommer, og at fotballforbundet ikke kjenner til ett eneste smittetilfelle som kan relateres til fotballaktiviteter for barn.

Da den første bølgen av pandemien ble oppsummert i sommer, var konklusjonen fra de fleste eksperter at tiltakene mot barn hadde vært for strenge. Derfor er heller ikke barnehager og barneskoler stengt nå.

Vi skjønner rett og slett ikke hvorfor Skien, Porsgrunn og Bamble ikke bare kan følge nasjonale anbefalinger for smittevern, enten det gjelder antall personer i begravelser eller barneidrett. Når logikken brister, mister folk også respekten for andre og helt nødvendige smitteverntiltak.


Kommentarer til denne saken