Onsdag denne uka ble årets søkertall presentert. Rett i underkant av 20.000 studenter har søkt seg til Universitetet i Sørøst-Norge (USN) kommende studieår, og av dem har 1409 siktet seg inn mot bachelor i sykepleie. Det gjør BA-utdanninga ved universitetet den mest ettertraktede i sykepleie-Norge.

– Det er svært gledelig å se den store interessen for dette tilbudet, uttrykker viserektor for utdanning, Ingvild Marheim Larsen.

– Dette er en innovativ sykepleierutdanning som spiller på lag med distriktene, og som svarer på en stor samfunnsutfordring om behov for kompetanse i helsesektoren i distriktskommuner.

Totalt sett var det en fire prosents nedgang på antall søkere til USN i år, sammenliknet med i fjor. Marheim Larsen forklarer hvorfor:

– Under pandemien økte antallet søkere til høyere utdanninger, så det er ikke overraskende at vi ser et lavere søkertall i år. Det er et svært godt arbeidsmarked i landet, samtidig som ungdomskullene blir mindre, uttaler hun.

– Dette er naturlige konjunkturer.

989 studenter søkte seg til ingeniørutdanningene. Økonomi og ledelse var det tredje mest søkte valget, med sine 587 søkere.