Gå til sidens hovedinnhold

Inkonsekvent fra ordfører Kåss

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Robin Kåss sa først ja til å være med åpne Halloween-festen Ravneloftet i Meierigården lørdag kveld. Før helga ombestemte han seg som følge av endringer i smittesituasjonen.

PD mener

Samtidig har han velsignet at 600 svømmere fra hele landet kommer for å delta i kortbane-NM i Kjølnesbadet om to uker. Her er det en logisk brist og inkonsekvens.

Mens Halloween-feiringen i Meiergården stort sett hadde gjester fra Porsgrunn, som ikke har hatt en eneste registrert smittet de to siste ukene, kommer flere hundre deltakere fra «blodrøde» områder i Norge til Kjølnes.

Kåss karakteriserte svømmestevnet i kategorien nødvendige reiser.

Vi har i utgangspunktet ingen motforestillinger mot verken Halloween-feiringen i Meierigården eller svømmestevnet på Kjølnes, men vi mener likevel at utfordringene er større når så mange fra andre steder landet kommer til byen vår – enn når barn og unge fra vår egen «smittefrie» by feirer Halloween sammen.

Arrangøren på Meierigården fikk en del urettferdig kritikk på sosiale medier i helga. Ifølge initiativtaker Helge Tverdal fulgte de alle regler for smittevern, og arrangementet var på forhånd godkjent av kommuneoverlegen.

Selv om smittesituasjonen i Norge har utviklet seg negativt de siste ukene, har vi fortsatt god kontroll her i Porsgrunn. Nettopp derfor syns vi ordføreren burde stått ved sitt løfte om å åpne lørdagens arrangement.


Kommentarer til denne saken