Innebygd bru er supert

INNEBYGD BRU: Nye Veier har lyttet til befolkningen og politikerne.

INNEBYGD BRU: Nye Veier har lyttet til befolkningen og politikerne.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nye Veier har lyttet til protester fra befolkningen og fra politikerne, og vurderer nå en lukket løsning for ny E18 gjennom Skjelsvikdalen. Det bekrefter Nye Veier-sjef Magne Ramlo. Dette er særdeles gode nyheter for flere tusen mennesker på Brattås, Mauråsen og Skrapeklev.

DEL

PD mener En åpen bru gjennom Skjelsvikdalen ville nemlig ført til et evig støy- og forurensningsmareritt, som også ville forringet verdien på eiendommene i området.

I et teknologisk perspektiv er det nesten bare fantasien som setter begrensninger i 2019. Og dersom en innebygd bru er billigere enn en tunnel, er jo dette en genial idé. Målet er jo ikke å bygge tunneler under bakken, men å hindre at den nye motorveien plager de som bor langs traseen.

Mange steder blir det satt opp støyskjerminger, som har en begrenset verdi. Sånn sett er en innebygd bru en fantastisk mye bedre løsning.

Ny E18 gjennom Porsgrunn er som vi har hevdet tidligere, kanskje den enkeltsaken som påvirker flest innbyggeres livskvalitet. Vi har valgt å legge traseen gjennom byens mest befolkede område. Med et sånt utgangspunkt, sier det seg selv at utbygger har mange hensyn å ta. First-price-varianten fungerer dårlig når 20.000 biler skal passere utenfor husveggen til mellom 5-10.000 mennesker daglig.

Derfor er vi svært glad for at Nye Veier har lyttet til insigelsene og vil finne fornuftige løsninger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken