Fra lørdag 17. april begynte Yara å stoppe flere av sine fabrikker i industriparken, for å klargjøre for revisjonsstans. Vedlikeholdsarbeidet påregnes å være unnagjort fra lørdag 24. april, som betyr at det kan forekomme gul røyk og støy i forbindelse med at fabrikkene settes i gang igjen.

HMS-sjef i Yara Porsgrunn, Terje Nilsen, opplyser til PD at meldinga de har sendt ut på forhånd har blitt innført som en ny rutine, og at ikke er noe å bekymre seg over om støy fra Herøya-området skulle oppstå.

– Vi prøver for enhver pris å melde fra. Det er viktig for oss å få den informasjonen ut, om at det skjer ting hos oss, så nå har vi gjort det til en rutine at det legges ut en beskjed om hva som foregår, en uke i forkant, sier Nilsen.

– Vi vet at folk i nærområdet kan reagere eller lure på hva som skjer. Det håper vi å unngå nå og framover. Skulle det imidlertid oppstå noen unormaliteter, vil det gis beskjed. Om dere ikke hører noe, går ting som planlagt, sier Nilsen, og tilføyer at nedkjølingen av salpetersyrefabrikkene til nå har gått som planlagt.

– Det går som det skal.