Gå til sidens hovedinnhold

Inntar Herøya industripark med 20 forskere: – Stort løft for distriktet

Forskningsintituttet SINTEF har flyttet inn på Herøya industripark.

– Vi har flyttet hit fordi det er en av de største industriområdene i Norge, og mange av våre viktigste kunder ligger her, sier forskningssjef Duncan Akporiaye.

SINTEF Tel-Tek har tidligere hatt prosjekter med Yara og Equinor, som også holder til i industrparken.

– Vi ser at det blir mer og mer viktig å samarbeide på tvers av industrier, og industriparken er en veldig fin arena for å koordinere et satsningsområde, sier forskningssjefen.

Forskningsinstituttet har over 200 forskere nasjonalt, og Akporiaye sier at det også kommer til å ansettes flere i Forskningsparken på Herøya.

– Akkurat nå har vi rundt 20 forskere på plass, og vi har allerede rekruttert flere. Hvis alt går bra, så ønsker vi å vokse videre. Vi har en satsning innenfor digitalisering, så da tror jeg det blir en del muligheter framover for en del ansettelser etter hvert.

Hans Aksel Haugen er forskningsleder i SINTEF Tel-Tek, og er veldig entusiastisk for at forskningsgruppa flytter inn på industriområdet.

– Dette er veldig spennende. Dette er et stort løft for distriktet, og for Forskningsparken. Dette kommer til å bli veldig bra, smiler forskningslederen.

SINTEF har en rekke prosjekter på gang, blant annet en fysisk arena for innovasjon og nyskaping i Herøya Forskningspark. Dette prosjektet heter Innovasjonshub Herøya. Her skal det legges vekt på praktisk demonstrasjon av aktiviteter. En av aktivitetene er en såkalt Fablab (Fabrication Laboraty), hvor det skal demonstreres teknologi for digitalisering.

Ordfører Robin Kåss kom også innom på innflytningsdagen i Forskningsparken, og er fornøyd med at SINTEF flytter inn på Herøya.

– Vi har mye spennende industrier her i kommunen, med blant annet Equinor, Elkem og Yara som gode eksempler. Det blir masse muligheter for Porsgrunn kommune, og vi ser at vi som kommune har mange høyutdannede her i kommunen, og det blir stadig flere, så det er fint at det kan tilbys mange gode arbeidsplasser her i kommunen, som også hjelper på landsbasis, ikke bare for oss selv.

Forskningsjef Haugen ser fram til å kunne begynne satsningen.

– Vi er ambisiøse og gleder oss stort. Vi har en rekke prosjekter på gang, og vi setter oss store mål, sier Hans Aksel Haugen.

Kommentarer til denne saken