Inviterer til påskekonkurranse: – Vi må vise at vi er der, og håper dette engasjerer

LEGO: Kirken ved menighetspedagog Wenche Thorsen Wiig inviterer til påskeaktiviteter i heimen.

LEGO: Kirken ved menighetspedagog Wenche Thorsen Wiig inviterer til påskeaktiviteter i heimen.

– Vi føler det er viktig å aktivisere barna og gi de et tilbud, også i påska, sier menighetspedagog Wenche Thorsen Wiig.

DEL

Som alt annet har påska blitt noe haltet. Også sett fra kirkens perspektiv.

Krisa vi er inne i byr på en rekke utfordringer, og for Wenche Thorsen Wiig og den lokale menigheta sin del, har et alternativt påskeopplegg blitt igangsatt. En lego-konkurranse de håper kan gjøre hverdagen enklere, for store og små, i ei tid hvor det normale utgår.

– På hjemmesidene våre lager vi til tre artikler vi har kalt Barnas Påske. Den ene er en legokonkurranse for alle, mens de to andre er aktiviteter vi har lagt opp til at barnehagebarn og skolebarn kan gjøre hjemme, sammen med familien, smiler Thorsen Wiig.

– Dette er et samarbeid mellom Eidanger og Porsgrunn menighet, hvor alle barn er invitert.

I henhold til legokonkurransen er høytida temaet, med fire dager i fokus: Palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og første påskedag.

– Ingrid Baksaas Nordli har laget en film, ute på hjemmesida vår, som barna skal ta utgangspunkt i når de lager sine legobygg. Nå i denne tida har vi måttet være litt kreative og gjøre noe vi aldri har gjort tidligere, men vi håper dette engasjerer. At det kan føre til aktivitet for både barn og vokse. Som gir alle noe å fylle hverdagen med når påska ikke blir som normalt, sier Thorsen Wiig.

(Saken fortsetter under bildet)

PÅSKA: Er temaet i kirkens alternative barne- og familiesatsing.

PÅSKA: Er temaet i kirkens alternative barne- og familiesatsing. Foto:

Tilfeldig vinnere

Alle deltakere i legokonkurransen er potensielle vinnere av en overraskelse Thorsen Wiig og menigheten har på lur.

– For å være med i påskepremier-trekningen må bidragene sendes inn. Alle bidrag vil publiseres fortløpende på Facebook-sida vår, før tilfeldige vinnere trekkes ut, sier hun, og tilføyer:

– Vi trekker vinnere i alle tre kategoriene. En eller to for Porsgrunn menighet og det samme for Eidanger.

– Savner kollegene

Thorsen Wiig jobber for tiden hjemmefra. Når jobb ikke står i fokus tilbringes store deler av dagen ute i det fri.

– Jeg går mye i Uræddløypa, og møter på langt flere folk der enn normalt. Folk er blide og hyggelige, føler jeg, sier hun.

– Ellers savner jeg kollegene mine, men vi må bruke tida til det den er verdt. For kirkas del er påska kanskje den viktigst høytida vi har. Vi har i oppgave å finne ut hvilken kirke vi vil at vi skal være.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken