Gå til sidens hovedinnhold

Ja til gratis elevparkering

De siste månedene har mange skolebusser vært dørgende fulle, og elever – og foreldre – har uttrykt bekymring for at det er umulig å følge smittevernreglene. Derfor har nå skoleutvalget (SU) ved Porsgrunn videregående skole sendt en henvendelse til Porsgrunn kommune om gratis parkering på Kjølnes ut året. Dette fordi at flere elever da vil kjøre bil til skolen.

PD mener

Ifølge TA får henvendelsen en heller lunken mottakelse, og virksomhetsleder Torbjørn Krogstad i kommunalteknikk sier til avisa at parkeringsordningen er en politisk beslutning, og at administrasjonen ikke vil foreta seg noe i saken.

Krogstad har selvsagt ingen myndighet til å endre parkeringsordningen. Her må kommunens korona-ledelse, med ordfører Robin Kåss i spissen, komme på banen.

Den siste måneden har smitten i Porsgrunn også spredd seg til ulike skolemiljøer, og vi er midt i en omfattende nasjonal dugnad for å få smittetallene ned. I en slik situasjon bør Kåss & Co gjør alt de kan og si ja til alle forslag som kan føre til mindre smitte. Gratis parkering ut året burde være en smal sak å få til.

For det første er det ikke snakk om mye penger for kommunen. De fleste skoleelever har ikke råd til å betale P-avgift i skoletida og tar bussen isteden.

For det andre vil gratis parkering være en gulrot for mange og en utløsende faktor for å kjøre bil til skolen. Vi snakker ikke om en varig endring, men et tiltak med kort varighet i en særdeles spesiell situasjon for Porsgrunn og resten av landet. Hva venter vår ellers så handlekraftige ordfører på?


Kommentarer til denne saken