[iFinnmark] For Siri Myhra har jaktinteressen alltid vært der.

– Jeg har en far, en onkel og en bror som jakter. Det ligger på en måte i familien, forklarer hun.

Etter hun tok jegerprøven og begynte med leirdueskyting for seks år siden, har hobbyen bare utviklet seg. I dag jakter hun på alt fra ryper og rev, til hjort og elg.

– I det siste har det vært mest rev, men nå er jo den sesongen snart over, sier Siri.

– Hvor er det best å jakte rev i Alta?

– Hvis man skal lokke på rev, er det fint nære reinflokkene, ellers har vi vært en del i Øvre Alta. Nå på vinteren så går reven ned mot befolkningen, til bygder og jorder og sånn, forklarer hun.

17.000 Instagram-følgere

28-åringen kommer fra Telemark, men da hun skulle flytte sammen med kjæresten for to år siden falt valget på hans hjemplass, nemlig Alta.

– Han driver også med jakt, så vi vet hva vi skal se på TV. Det går i jakt, sier hun.

På Instagram har hun over 17.000 følgere. Der poster hun stadig glimt fra hverdagen som jeger i Finnmark.

– Hva er det du liker så godt med å jakte?

– Det er spennende og man får være utendørs. I tillegg skaffer man jo mat, sier Siri.

Teksten fortsetter under bildet.

 

– Hva er din beste jaktopplevelse?

– Kanskje den første elgen jeg skøyt, det var stort. Ellers er det like spennende hele tiden.

– Kan du forklare hva som gjør det spennende?

– Man må jo jakte. Man må være stille, vente og man vet aldri hva som kommer til å skje. Er man på elgjakt så er det jo ganske store dyr som plutselig kan komme mot en, og det kan jo være ganske spennende, forklarer Siri.

Drapstrusler

Med over 17.000 følgere i sosiale medier får Siri mange tilbakemeldinger på interessen. Noen synes det er kult, noen synes det er tøft med en ung jente som poserer på bilder med geværer og døde dyr, mens andre er ikke særlig begeistret.

– De fleste tilbakemeldingene er positive; de som følger meg gjør det jo av en grunn. Men jeg får også en del hatmeldinger fra folk som mener jeg er dum som skyter dyr, eller som bare kommer med personangrep. Jeg har til og med fått flere drapstrusler og har derfor valgt å slette telefonnummeret mitt fra nummeropplysningen, forteller hun.

– Er det mange som har fordommer?

– Det er noen, men jeg skjønner at folk kan synes synd på dyra om man ikke kan mye om jakt. Jeg spiser jo ikke rev, men jeg redder mange andre dyr, som blant annet rype, ved å jakte rev. Hvis folk hadde satt seg in i jakt, hadde nok flere blitt mer forståelsesfulle, sier Siri.

Det er jakt og friluftsliv det går i for Siri. Torsdag ettermiddag forbereder hun seg for å reise på villmarksmesse, snart skal hun til Polen og jakte rådyrbukk, og neste år skal hun ta med egne kunder på jaktsafari i Afrika.

– Hva er det neste du skal ut og jakte?

– Jeg har en mulighet til å gå på revejakt i natt, men jeg får se hva jeg gjør, da jeg jobber i kveld og skal opp tidlig i morgen.