År etter år dukker det opp utfordringer med parkering i Langesund. Sommermånedene har det tidvis vært kaotiske tilstander byen rundt, fordi det har vært fullstendig mangel på mulige langtidsparkeringsplasser. Nå blir det en løsning på dette for sommeren i år.

– Samtidig med at vi har oppretta bobilparkering her på fergeterminalen, har vi sperret av og merket opp mange langtidsplasser for personbiler også. Nå vil det være mulig å stå parkert når man re ute på øyhopping eller om man tar ferge eller båt fra Langesund til Jomfruland, så er det mulig å la bilen stå trygt og godt her, sier Nils Aage Tangvald fra avdelingen for kommunalteknikk i Bamble kommune.

Han forteller at det vil koste 50 kroner å parkere personbilen på langtidsparkeringa på fergeterminalen, og at det er det samme om bilen står to timer eller ett døgn.

– Prisen er 50 kroner døgnet. Betalingen skjer på betalingsautomaten som kommer på plass rett over helga, sier Tangvald.

Han forteller også at det er åpnet for å bruke store deler av fergeterminalområdet til parkering under store arrangementer i Langesund.

– Da vil vi ha plass til over 300 biler her. Med seks minutters gange inn til sentrum må vel det være en grei plass å parkere, sier han.