Japansk næringsliv besøker Brevik

CO2: Per Brevik er bærekraft direktør i Heidelberg Cement.

CO2: Per Brevik er bærekraft direktør i Heidelberg Cement.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag 5. november kommer en stor delegasjon fra Japan på besøk til Norcem i Brevik og Herøya Industripark. Ordfører Robin Kåss er vertskap for besøket på vegne av Porsgrunn kommune.

DEL

Det er representanter for flere store, japanske næringsbedrifter og industrikonsern som er med på besøket. Fire representanter fra den japanske ambassaden i Norge, blir også med.

Næringssjef Øyvind Solbakken i Porsgrunn kommune har vært med på å sette sammen programmet for japanerne.

Besøket starter tirsdag klokka 10 ved Norcem i Brevik. Der vil ordfører Robin Kåss ønske velkommen til Porsgrunn kommune.

Per Brevik som er direktør for alternativt brensel og bærekraft i Heidelberg Cement Group, skal gi en orientering om prosjektet CO2-fangst og CO2-lagring. Senior teknologisjef ved Gassnova SF, Audun Røsjorde, skal fortelle om prosessen med fullskala CCS-prosjektet i Norge.

De japanske gjestene vil få en omvisning ved fabrikkanlegget til Norcem Brevik. Etterpå går turen videre til Herøya Industripark der det først blir lunsj for 29 personer ved Adminiet på Herøya.

Direktør Erik Løkke-Øvre skal gi en presentasjon av NEL Hydrogen industri. Det blir også presentasjon av Herøya Industripark ved Sverre Gotaas.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken