Satt litt på spissen kan vi vel si at «Gutta boys» fram til nå i for stor grad har dominert det offentlige ordskiftet og preget viktige beslutningsprosesser.

I Ap kan vi faktisk snakke om et aldri så lite kvinnekupp. Flere kjente jenter kom nedenfra på lista og suste inn i bystyret med god margin. Vi tror at flinke folk som Signe P. Tynning, Astrid Borchgrevink-Lund og Mette Nord vil løfte debattnivået når det nye bystyret samles for første gang i oktober.

Denne uka ble det også klart at vi får en ny kvinnelig varaordfører. Anne Kristine Grøtting (Sp) tar på seg litt av en jobb når hun skal fylle skoa til sin forgjenger Janicke Andreassen (Ap). I hverdagen dro sistnevnte i mange flere tråder enn folk flest kanskje vet, og var en særdeles viktig makker for ordfører Robin Kåss. Med hans noe hypre stil og høye aktivitetsnivå, var det godt å ha en strukturert varaordfører med bakkekontakt og full oversikt.

Nå må Kåss forholde seg til en politiker fra et annet parti. Det blir garantert en helt ny situasjon. Kåss og Grøtting er nemlig uenige om ganske mange sentrale politiske stridstemaer i Porsgrunn.

Vi tipper at varaordfører Grøtting ikke vil la seg diktere av Ap og Kåss, og at den politiske harmonien i rådhuset ikke alltid vil være i vater. Så får vi se hvordan «Kåss the Boss» takler det.