For 1,5 år siden tok Jesper Braathen (34) fra Langesund hele sidebåndet, korsbåndet, hamstringen og menisken i en fotballkamp. Han ble sykemeldt fra jobb i over ett år.

– Jeg har til sammen hatt syv operasjoner i kneet på 1,5 år. Jeg levde på antibiotika hele den perioden, på grunn av infeksjoner. Jeg kunne ikke bevege meg noe særlig den første tiden, forteller han.

Etter hvert som tiden gikk kunne han begynne å bevege seg mer og mer.

– Jeg ble med en kompis for å spille frisbeegolf. Det begynte med at jeg sto helt stille med krykkene og kasta, og så bare fortsatte jeg, sier han.

Han hadde spilt litt frisbeegolf før skaden, men det var ikke før han ble skada at han ble bitt av basillen.

– Jeg måtte ha noe å gjøre mens jeg var sykemeldt, så det ble mye frisbeegolf. Jeg merka at jeg begynte å bli litt god allerede før skaden, men det er først dette året at jeg begynte å bli veldig bra, sier han.

Brukte tid på YouTube

Braathen forteller at han er en person som går «all inn» når han først prøver noe nytt.

– Jeg liker ikke å være med bare for å være med, jeg vil gjøre det ordentlig. Derfor brukte jeg mye tid på YouTube for å se hvordan de gode gjorde det, og for å lære meg ulike teknikker. Det var veldig artig, forteller 34-åringen.

I nyere tid har han og kompisen Sander Svardal vunnet en del turneringer.

– For et par helger siden deltok Sander og jeg i Pargolf young future på Heistad. Da vant vi en veldig fin bil som vi kan bruke én helg hver, og kjøre så langt vi vil, sier han og legger til:

– Jeg skylder kjæresten en kjærestetur, så spørs om vi ikke skaffer oss barnefri og tar bilen på en tur.

Første året

Dette er første året han har fått vært med hele sesongen ordentlig. Han spiller for Porsgrunn frisbee, og hver tirsdag er Braathen med på Ukesgolf. Der vant han sammenlagt.

– Dette er min første ordentlige sesong, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, sier han.

Han er selv overraska over at han har funnet noe han syns er like gøy som fotball.

– Jeg får ikke spilt noe mer fotball på grunn av skaden. Derfor er jeg glad jeg har funnet noe jeg liker godt. Det er et så fint miljø, og man blir så fort kjent med nye mennesker, sier han, som håper Bamble får på plass en frisbeegoldbane i framtiden.

Ble kjent

Og det er på frisbeegolfbanen han ble kjent med Sondre Elle.

– Sondre er en av Porsgrunns beste på frisbeegolf. Han var også sykemeldt samtidig som meg, så vi spilte en del sammen og ble godt kjent. Vi klikka veldig bra, og jeg takker han for at jeg har blitt god selv, skryter han av kameraten.

Han forteller at det fort kan bli mye tull på trening, men at når de spiller gjør de det ordentlig.

– Vi pusha hverandre og gjorde det ordentlig på trening. På det verste trente vi hver eneste morgen, ellers trente vi i hvert fall tre til fire ganger i uka. Nå har det blitt litt mindre etter jeg kom tilbake på jobb, sier 34-åringen som gleder seg til det forhåpentligvis kommer en ordentlig ny frisbeegolfbane på Kjølnes.

Nå går sesongen mot slutten, men han ser allerede fram til neste sesong.