Trygt plassert på brua på den nye elektriske ferga Sandøy smilte Kaptein Jimmy fra øre til øre.

– Dette her er rett og slett utrolig deilig. Nå har vi humpet og rista rundt i Oksøy i en årrekke, også kommer vi opp i dette førermiljøet her. Det er bare helt fantastisk. Det er som å sammenligne en av de første datamaskinene vi fikk med dagens heftigste laptoper. Vi har rett og slett fått en helt fantastisk arbeidsplass, slår an fast.

Han understreket det hele med å fortelle at på Oksøy så heter det styrehus, mens på Sandøy heter det brua.

– Det er en viss forskjell på det, smilte han igjen.

Fint besøk

Det var storfint besøk med på åpningsturen over fjorden. Fylkesordfører Terje Riis-Johansen og ordfører Robin Kåss var til stede, sammen med rådmannen og flere kommunetopper fra Porsgrunn kommune. Og alle sammen fant veien opp på brua for å se nærmere på Jimmy og de andre kapteinenes nye arbeidsplass.

– Vi er fire skift med tre stykker på hvert skift. En kaptein og to matroser med forskjellig oppgaver. Vi er i full gang med å bli skikkelig kjent med denne nye båten nå, og snart skal vi i rute. Det blir veldig deilig. Ikke minst for de fastboende og hytteturistene på Sandøya. Vi har plass til 16 biler på denne nye ferga. Det vil gjøre at køene og ventetida blir betydelig mindre. Etter at det ble gratis å ta ferga har det vært en enorm økning i bruken av ferga, men nå skal vi klare å ta unna på en helt annen måte, sier kapteinen.

– På tide

Det var fylkesordfører Terje Riis-Johansen som startet åpningstalene, og han la ikke skjul på at det har tatt lang tid, med den nye ferga liggende i ventedokk, før de kunne åpne de nye fergekaiene.

– Noen vil helt sikkert si at det er på tide, og det må vi vel være enige i, var hans beskjed til de frammøtte.

Det vil gå en ukes tid til før ferga blir satt i ordinær rutetrafikk.

– Vi har enda et lag med mannskap som må ha litt mer testkjøring før vi kan starte opp, men det er ikke lenge til nå, sa daglig leder for Brevik Fergeselskap, Borgar Slørdal.