18-åringen skal få erfare hvordan det er å være profesjonell orkestermusiker. Hun er nemlig 1 av 74 utvalgte unge musikere fra hele landet som er plukket ut til talentprosjektet Ung Filharmoni, et samarbeidsprosjekt mellom Senter for talentutvikling Barratt Due og Oslo Filharmoniske Orkester.

– Det her er kjempegøy og veldig morsomt. Det å få spille med så mange flinke er veldig stas, sier Johanne.

Johanne gikk musikklinja på Skien videregående skole. Tidligere spilte hun for Eidanger Pike- og Guttekorps og Vestsidens Musikkorps.

Travel hverdag

Nå studerer hun første året på Norges musikkhøgskole i Oslo, og fyller dagene med musikk.

– Jeg er mye på skolen og øver en del der. Vi har noen fag, men ellers går det i musikk og øving store deler av dagen, forteller hun.

Dette er et spesielt program for unge klassiske musikere opp til 19 år, som drømmer om å bli profesjonelle orkestermusikere.

– Det å jobbe i et orkester og spille trompet er drømmejobben. Det blir spennende å kunne kjenne litt på hvordan det er på torsdag når jeg skal skal spille side om side med musikerne i Oslo Filharmoniske Orkester, sier Johanne.


Krever litt flaks

Likevel er det mange som ønsker det samme som 18-åringen.

– Det er mange som vil det samme og svært få jobber som ligger ute. Det er krevende å få jobb siden det er så stor konkurranse, og jeg skal nok ha litt flaks, men hvis jeg fortsetter å jobbe hardt nok, så skal jeg nok klare det, forteller hun.

For Johanne gir det henne både inspirasjon og motivasjon til å fortsette å jobbe mot drømmen.

– Jeg blir veldig inspirert til å bli bedre. Jeg får mange gode tips og råd, og de er flinke til å lære bort, sier Johanne.

Unik mulighet

Talentene ble plukket ut etter prøvespill i januar. Deretter møttes gruppen for første gang på samling i juni, med undervisning, orkesterprøver og sosiale innslag. Konsertmester Elise Båtnes i Oslo-Filharmonien mener prosjektet er en unik mulighet for unge, ambisiøse utøvere.

– Det er en unik mulighet til å gå i dybden på fantastisk musikk sammen med framtidige potensielle kolleger. Jeg skulle ønske jeg kunne vært med på dette som ung, sier Båtnes.