– Vi er i rute til åpning lørdag. Det er veldig hektisk i innspurten her nå, men vi er klare til å ta imot spisegjester og andre klokka 13.00 lørdag. Vi skal ha restauranten åpen fra 13.00 til 21.00, med muligheter til å sitte inne i barområdet og ute på terrassen. Vi gleder oss veldig til å kunne ønske gjester velkommen på Wrightegaarden igjen. Det er fryktelig mange spørsmål fra spente venner av gården om når vi åpner. Nå kan vi fortelle at vi åpner lørdag, sier daglig leder hos Wrightegaarden Langesund AS, Jørn Akerhaugen.

Han røper at de hadde satt seg som mål å få åpnet allerede fredag, men det gjenstår noe på kjøkkenet, og da har de valgt å vente til lørdag med å få åpnet Wrightegaarden for sommeren.

– Vi har hatt shanty-helga som mål for åpning. Det klarer vi. Det har vært fint å ha shantyfestivalen til å dytte på oss, sier han.

Han forteller at det vil være shantykonsert på terrassen i flere timer lørdag også, i forbindelse med festivalen i byen.

Han legger til at det kan hende de klarer å holde baren åpen allerede fredag.

– Da vil vi i så fall sette ut et skilt som annonserer at vi holder åpent, sier han.

Bevilling på plass

Som tidligere omtalt måtte Bamble kommune gå til det skrittet å innvilge skjenke- og serveringsbevilling for enkeltarrangementer i juni, blant annet fordi det var fare for streik i kommunesektoren, og dermed vanskelig å rekke å behandle bevillingssøknadene.

– Det har ordnet seg nå. Vi har nå fått den permanente bevillingen, så nå er alt i orden. Vi er klare for den store sommersesongen, sier Akerhaugen.

Han forteller også at de har fått på plass nok ansatte til helgas åpning, og at det begynner å nærme seg at de har på plass staben for sommerkonsertene også.

– Fremdeles har vi behov for flere. Det er et tøft arbeidsmarked for tida, og det er ikke bare å knipse å fylle opp med de ressursene man har behov for. Men vi ser at det begynner å bli en fin gjenge som skal være med og jobbe her i sommer, og vi skal klare å ha det vi trenger på plass når konsertene starter også, sier han.

Hver helg

Konsertsesongen starter 1. juli. Men det vil være mange arrangementer og helgeåpen restaurant hele juni.

– Vi skal ha noen lukkede sommerfester, både i hagen og inne i lokalene våre. Når det gjelder restauranten, så vil den være åpen fredag, lørdag og søndag hver helg i sommer, også i juni, forteller han.

Han legger til at de har fått på plass en skikkelig super kokk til restauranten i sommer. Svenske Jesper Zetterqvist gjør comeback på Wrightegaarden.

– Jeg har vært her syv somre for en tid tilbake, så jeg er tilbake på gamle trakter, sier kokken mens han rigger opp kjøkkenet før lørdagens åpning.

– Det er veldig godt å vite at vi har topp klasse på kjøkkenet. Vi vil gjøre alt for å sikre kvalitet i det vi leverer, slik at folk velger å komme tilbake til oss, sier Akerhaugen.