Gå til sidens hovedinnhold

Jøss, har ikke han fått kulturprisen?

Hvordan har det egentlig vært mulig å dele ut kulturprisen i Porsgrunn de siste 50 årene uten å gi den til Lars Vik? Det første som slo oss da pressemeldingen fra Porsgrunn kommune dukket opp i forrige uke, var: – Jøss, har ikke han fått den tidligere?

PD mener

Greit nok at både PIT og Grenland Friteater har fått Porsgrunn kommunes kulturpris, men en mer fortjent vinner enn Lars Vik er det ikke mulig å finne her i byen.

62-åringen har ikke bare vært Grenland Friteaters mest synlige skuespiller, tekstforfatter, regissør og altmuligmann, han har også vært en av Porsgrunns viktigste stemmer de siste 50 årene.

Sammen med kompisene Trond Hannemyr, Tor Arne Ursin og Lars Sørbø stiftet han Grenland Friteater i 1976. Alle hadde bakgrunn fra Porsgrunn Amatørteater og spilte smalt, radikalt teater.

Måten Vik og resten av gjengen i Grenland Friteater har bygd opp PIT til å bli en gedigen folkefest for hele byen, er rett og slett imponerende. Uka med teater, show og moro er noe vi gleder oss til hvert eneste år.

Som samfunnsdebattant har Vik også markert seg med innsiktsfulle og sterke meninger, særlig om utvikling av byen han er så glad i. Da kommunen lanserte de første planene for utbygging av Bratsberg Brygge, var Vik blant de ivrigste debattantene.

Gratulerer med en særdeles fortjent kulturpris!

Kommentarer til denne saken