Kalddusj i skjærgården

FORTSETTELSE FØLGER: Siste ord er ikke sagt i Ulesund.

FORTSETTELSE FØLGER: Siste ord er ikke sagt i Ulesund.

Av

Politisk utvalg, på en befaringsbonanza uten sidestykke, kom den fortvilte og oppgitte hytteeieren til unnsetning. Trine Celius i Ulesundvegen fikk enstemmig støtte til å oppføre utedusj på 1,9 kvm og en liten bod på 3,1 kvm.

DEL

PD mener Det skjer etter at Porsgrunn kommunes egne fagfolk og Fylkesmannen har sagt nei til søknaden. På befaringen tirsdag sa Celius at hun nesten blir ledd av i hyttenabolaget fordi hun søkte. Hun mener hun er blitt straffet for å følge reglene, og da er vi ved kjernen: Staten, ved Fylkesmannen, administrerer et regelverk folk oppfatter som en blanding av komikveld og urettferdig alvor, rensket for skjønn. Dette er ikke en type regelverk som er bærekraftig over tid. I så fall må det være tillitsbasert.

Den enstemmige støtten til Celius kan utvikle seg til en kalddusj, for de involverte frykter at Fylkesmannen vil komme til å påklage vedtaket. Det kan føre til at dusj og bod må ut på enda en runde blant paragrafene, og man må kunne spørre seg hvor hensiktsmessig det er for kommunal- og moderniseringsminister Astrup å opprettholde et byråkrati som bruker uforholdsmessig mye tid og ressurser på hvorvidt Trine Celius skal kunne få dusje ute. Hytta ligger ved en fjellskråning der allmennheten aldri går på tur.

Vi har skrevet mye om strandsoneproblematikken, fordi vi mener det er viktig å sette myndighetsutøvelsen ved det nye sammenslåtte fylkesmannsembetet under debatt. Det er for mange saker som ikke henger på greip.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken