Gå til sidens hovedinnhold

– Kan være med å redde arbeidsplasser

Regiondirektør i NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga, oppfordrer til å benytte seg av utelivets julebordtilbud, i en eller annen form.

En undersøkelse NHO har gjennomført nylig, viser at majoriteten av bedriftene i fylket har valgt å kansellere julebordet for seg og sine ansatte. I fjor lå andelen som skulle på julebord i Vestfold og Telemark på 65 prosent.

Av de 218 svarene NHO har mottatt fra sine medlemsbedrifter i 2020, derimot, ligger tallet helt nede på 24 prosent. Det betyr i sum at tre av fire bedrifter avstår fra den tradisjonelle julebordfeiringa i år.

Det bekymrer regiondirektøren, som kommer med en oppfordring.

– Min oppfordring til medlemsbedriftene våre er å gi restaurantgavekort til sine ansatte eller å invitere ut til julelunsj, meddeler Saga i en mail til PD.

– Dette kan redde arbeidsplasser i vår region, så tenk annerledes i år, legger hun til, og understreker at hotell- og restaurantene er gode til å overholde smittevernreglene.

Skepsisen for å gå ut og menge seg blant andre har vokst seg større etter smitteoppblomstringen i sommer. Det viser seg her hjemme i Porsgrunn, og på landsbasis hva gjelder julebordsesongen. I snitt svarer nemlig over 73 prosent av NHOs medlemsbedrifter at de har valgt å droppe årets julefest.

Kommentarer til denne saken