Gå til sidens hovedinnhold

Kanonåpning i Kjølnesparken

Artikkelen er over 1 år gammel

Om et par uker skal den nye Kjølnes-parken åpnes, med idrettshallen Porsgrunn Arena og svømmeanlegget Kjølnesbadet. To politikere har med fotografer til stede prøvesvømt badet, men da var vannet hutrekaldt.

PD mener

17. januar starter åpningsuka, og da skal alt fungere til lands og vanns.

Det har en vært lang vei fram. Årevis med diskusjon, demonstrasjon foran rådhuset, rådmannen som forgjeves forsøkte å få politikerne til å bremse pengebruken. Allerede i 2003 skrev PD på lederplass om politikerne som hadde holdt tilbake en bevilgning til utredning av et badeland på Kjølnes.

Bakgrunnen var trange tider og at de folkevalgte likevel ikke trodde at et slikt prosjekt kunne realiseres i overskuelig framtid. For et par år siden ble det eksplosiv debatt om at jenter og gutter skal dusje sammen, med lave skiller og klærne på i svømmehallen.

«Overskuelig framtid» viste seg å bli drøyt 15 år. Da fant bystyret 245 millioner kroner til den nye Kjølnesparken, en kjempesum, bevilget ikke lenge etter at bystyret hadde bevilget like mye til nytt kulturhus. Det er ikke rart eiendomsskatten øker i Porsgrunn.

Den gamle svømmehallen på Kjølnes var i ferd med å bli ubrukelig. Idretten trengte mer hallplass. Tross advarsler om stormannsgalskap, ble utbygging vedtatt. Vi mener avgjørelsen var riktig. Snart åpner parken, med blant annet kanonballkamp med lokale helter. Flere forslag til Dream Team er kommet inn.

Kommentarer til denne saken