Kåss, Listhaug og deponiet i Brevik

FREXIT: Robin Kåss mener det er bra for Brevik at Sylvi Listhaug er ute av regjering.

FREXIT: Robin Kåss mener det er bra for Brevik at Sylvi Listhaug er ute av regjering. Foto:

Av

Ordfører Robin Kåss mener at Frps regjeringsexit er godt nytt for Brevik. I kjent stil er han ute i media og hevder at sjansen for et deponi til Brevik er betydelig mindre med Frps Sylvi Listhaug ute av regjering.

DEL

PD mener Kåss lar aldri en sjanse gå fra seg til å sende stikk til sine politiske motstandere. Den gangen syns vi han bommer, eller «bom høgre» som NRKs skiskytterekspert Ola Lunde ville sagt.

For i rettferdighetens navn har Frp, både lokalt og sentralt, i mange år vært krystallklare motstandere av et deponi i Brevik. Selv om det finnes enkeltpersoner i Frp, som Sylvi Listhaug, som har kjempet mot å legge det nasjonale giftdeponiet i sine hjemfylker, syns vi utspillet bærer preg av overtenning.

Derfor er vi enig med Porsgrunn Frps Stine Margrethe Olsen, som i gårsdagens avis hevdet at Frp faktisk tok standpunkt i saken før Kåss & Co snudde og ble motstandere av den mye omtalte konsekvensutredninga. Ja, sett i nasjonal målestokk er det nok flere aktører med Ap-bakgrunn enn Frp-bakgrunn som vil legge deponiet til Brevik. Les Østfold og LO.

Vi tror uavhengig av Frps regjerings-exit at ekspertutvalgets konklusjon blir vanskelig å overkjøre. De mener nærmest uten forbehold at Dalen gruver er uaktuelt som giftdeponi.

Nå handler det vel egentlig bare om at NOAH og Bellona skal få lire av seg siste rest av elendig argumentasjon om at Brevik er eneste alternativ. Hvem bryr seg egentlig om Hauge & Co?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken