(Laagendalsposten)

Det uvirkelige har rammet oss så brutalt. Åtte mennesker er blitt tilfeldige ofre for gjerningsmannens kaldblodige grusomheter, og fem av dem er døde. Sinnet, fortvilelsen og tårene presser seg frem i øyekroken. Hvordan kunne dette skje i Kongsberg? Hvorfor ble ikke den siktede 37-åringen fanget opp av myndighetene før han begikk disse grusomme handlingene?

Dette er bare to av mange spørsmål som fremtiden må gi oss svar på. Statsminister Jonas Gahr Støres nye regjering, politiet, helsevesenet og andre myndigheter må bidra til å belyse hendelsen og forløpet i sin fulle bredde når tiden er inne for å gi oss svarene.

Dette angrepet fra en av våre egne på våre egne vil trolig sette dype spor etter seg i Kongsberg i lang tid. Kanskje for alltid. Når en blir rammet av slik meningsløs tragedie, kan dette skape splittelse, avstand, frykt og kulde. Kongsberg-folk står heldigvis for andre verdier som blir viktige å dyrke fremover. For det er nærhet, varme, raushet og samhold som blir viktige å gi hverandre når man har fått lov til å sørge ferdig.

I all håpløsheten er det derfor ufattelig godt å se folks vandring til fellesbrukskrysset for å legge ned blomster og tenne lys for ofrene. Mange er berørt, og våre tanker går spesielt de pårørende som har mistet sine aller kjæreste.