Gå til sidens hovedinnhold

Kjølnes-området gått ut på dato

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag kveld i forrige uke klokken 17.30: Den eneste vi ser på de nærmere 10 fulle naturgressbanene på Kjølnes, er en gedigen robotgressklipper. Ikke en eneste aktiv fotballspiller, jogger eller mosjonist. Folketomt.

PD mener

Det var et trist syn, og sånn har det dessverre vært en god stund – uavhengig av koronakrisa.

Da Kjølnes idrettspark ble etablert på 70-tallet, var den gedigne gressletta en drøm og på mange måter redningen for breddefotballen i kommunen.

Vi skal ikke mer enn 10–15 år tilbake før sletta var smekk full av fotballspillere i alle aldere hver bidige kveld i hele sommerhalvåret.

Sant nok benytter Urædd banen ved siden av klubbhuset til trening og kamper i aldersbestemte klasser, men kun hvis det er fullt på kunstgressbanen. Ellers er aktiviteten laber.

Derfor er det ingen tvil om at Porsgrunn kommune må tenke nytt og videreutvikle og oppgradere Kjølnes idrettspark til 2020-standard. Det må lages en ny plan for hva de vil med anlegget.

Trenger vi flere kunstgressbaner og kan deler av området omdisponeres til andre idrettslige formål?

For 15 år siden foregikk 80–90 prosent av all fotballaktivitet på naturgress. I dag er det motsatt. Naturgressbaner er nesten ikke i bruk. Der ligger utfordringen, og det er rett og slett ingen mening i å bruke ressurser på å holde i stand 8–10 naturgressbaner nesten ingen benytter.


Kommentarer til denne saken