Trolig er det bare å sette av penger til å utbedre veier på Sandøya og i Oklungen. De kan komme til å be om oppgradering av den gamle skolen i Bjørkedal også.

Rådmann Per Wold bor på gård i landbruksstrøka nord for Nylende og er vant til bonderomantikk, men vi tror det er grenser for hvor mye han vil hoppe i høyet med Sp. Wold har lagt linjene i nytt kommunebudsjett helt siden nyttår. Han har god erfaring med at politiske landskap endrer seg underveis, men kommer trolig ikke til å fire på krav om edruelig pengebruk.

Fortrinnsvis vil rådmannen kutte, ikke øke utgiftene. Det betyr at Sp i koalisjon med Ap, MDG og KrF må finne inndekning for hjertesaker. Skal det legges ny asfalt i Oklungen, eller bevilges mer penger til å dyrke urter og rotgrønnsaker i skolehagene, må andre områder få mindre. Det kommer til å bli vanskelige prioriteringer.

I Bamble er Sp-varaordfører ikke nytt, men i Porsgrunn har Sp aldri sittet med så mye makt. Vi tror det er i arealpolitikken de mest merkbare forskjellene vil komme til syne, og det kan bli problematisk for Robin Kåss som i fire år har gitt full gass på utbygging. Også MDG er blitt større og vil ha mer igjen for samarbeidet. Det ligger an til bråk.