Gå til sidens hovedinnhold

Klok retrett fra Stein Jaran

Stein Jaran Fredriksen trekker tilbake forslaget om å bygge tre boligblokker på en forholdsvis liten tomt på Ekstrand. Fredriksen kjøpte tomta av Bamble kommune, den er regulert til boliger, men ingen hadde neppe sett for seg utbygging i den skalaen som Fredriksen foreslo.

PD mener

I januar sto naboer fram nærmest i sjokk her i avisa mot oppstart av en reguleringsplan for blokker i 3–4 etasjer med rundt 40 leiligheter på Gladhaug. Onsdag, etter at også politikere har signalisert at byggeforslaget er i overkant freskt, valgte Fredriksen å droppe planen. Det var en fornuftig beslutning.

Fredriksen har vært en sentral eiendomsutvikler og utbygger i regionen i flere tiår, og er ikke på noen måte avhengig av å få drevet gjennom et utbyggingsprosjekt med masse rabalder i Bamble. Det er forståelig at Fredriksen fortsatt liker å holde på med prosjekter av litt størrelse, og det er ikke så lenge siden han inngikk avtale med Down Town-eier Citycon om bygging av nærmere 100 leiligheter på kjøpesentereiendommen, et kjempeprosjekt som Citycon seinere droppet.

For både Fredriksen og øvrige utbyggere er det fortsatt mulig å utvikle boligprosjekter som ikke makser volum og høyder, og framstår maksimalt provoserende for omgivelsene. Men da må de kompromisse på fortjenesten. For Bambles del må de opprettholde tempo i boligbygging, og kommuneledelsen kan ikke bare rygge hver gang naboer protesterer.


Kommentarer til denne saken