Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen på tuppa

Håndteringen av den delikate tilsynssaken mot en milliardær på Håøya har ført Porsgrunn kommune inn i krevende farvann. De mener at de har indikasjoner på at tiltak utført på XXL-gründer Øivind Tidemandsens 13 mål store eiendom på Håøya ikke er i samsvar med tillatelser som er gitt.

PD mener

Onsdag gjennomførte de plasstilsyn på eiendommen. Fra byggesaksavdelingen reiste byggesakssjef, tre saksbehandlere og to jurister av gårde for å møte Tidemandsen. Han skrev i en sms til PD onsdag morgen at han må se an saksgangen videre før han kan uttale seg. Da PD orienterte kommunen tidlig onsdag om at vi ønsket å dekke den betydelige utfarten til Håøya, gikk alarmen hos kommunetoppene, en slags akutt kjedereaksjon mellom byggesakssjef, kommunalsjef og rådmann. De syntes ikke det var greit å ha presse nærmest flyvende rundt der ute.

Vi er klar over hva pressen har rett til, og ikke rett til i den gitte situasjonen. Dette er regulert i regelverk, ikke hva den enkelte måtte synes eller mene, og slikt er ryddig å forholde seg profesjonelt til.

Utover det har saken stor offentlig interesse, fordi fagavdelingen hos både kommune og fylkesmann kan være på bærtur. De kan ha drevet pinlig forskjellsbehandling i strandsonen på Håøya, med helt feil signaler til allmennheten, og politisk takktikkeri henger som en sky over saken. Det er naturlig at pressen følger med.


Kommentarer til denne saken