Konsert med Terje Tysland i Coop-bygget

Innvendig er Coop-bygget ribbet for butikkutstyr etter at Coop Prix la ned 1. juni. I disse lokalene skal Bård Kristiansen arrangere konsert med Terje Tysland fredag 14. august.

Innvendig er Coop-bygget ribbet for butikkutstyr etter at Coop Prix la ned 1. juni. I disse lokalene skal Bård Kristiansen arrangere konsert med Terje Tysland fredag 14. august. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag 14. august arrangerer Bård Kristiansen konsert med Terje Tysland i det nedlagte Coop-bygget i Brevik. – Det heter Bård-bygget nå, ler ustoppelige Bård Kristiansen.

DEL

Coop Prix la ned butikken 1. juni, og bygget ble kjøpt av Bårds Eiendom AS.

Det var da forretningsmannen, snekkeren og musikeren Bård Kristiansen fant ut at dette lokalet kan egne seg utmerket til en konsert. Han tok kontakt med Terje Tysland som har spilt utekonserter i Brevik før, og Tysland er klar. Men denne gang blir det nok ikke gratiskonsert slik som konsertene på Fisketorget har vært.

– Terje Tysland og jeg har et vennskapsforhold. Han er fra Namsos, mens jeg er byguttramp fra Trondheim. Vi pleier å hjelpe hverandre med arrangementer, så nå blir det innekonsert i Brevik, så slipper vi å være avhengig av været, sier Bård.

Konserten skal begynne klokka 18 og vare til 23.30. Da kan folket gå videre til Sjøloftet etterpå, tenker Bård. Det er søkt om skjenkebevilling for øl og vin. På Facebook har Bård Kristiansen  spurt etter folk som har dørvaktbakgrunn og som kan tenke seg å være vakter. Serveringspersonell må på plass.

– Jeg har søkt brannvesenet om godkjenning for antall folk som kan være i lokalet. Det er stort nok til et sted mellom 350 og 500 mnnesker.

Billetter til konserten kan kjøpes enten på Billettservice, hos Joker Brevik eller i døra samme kvelden.

Joker inn i mai

Planen er at dagligvareforretningen Joker flytter fra Fisketorget og inn i det nedlagte Coop-bygget i Brevik i mai neste år.

Inntil videre står bygget tomt. Det skal pusses opp og innredes til ny butikk. Bårds Eiendom AS har kjøpt bygget, selskapet med Bård Kristiansen som eier, eier også eiendommen Sparebankgården på Fisketorget der Joker holder til i dag.

– Vi holder på å lage planer for lokalene i Coop-bygget. Det er mange brikker som skal på plass, sier Bård Kristiansen.

Butikklokalene i Coop-bygget ser tilsynelatende større ut enn dagens Joker-butikk, men det stemmer ikke, ifølge Kristiansen. Dagens Joker er faktisk større, men ser mindre ut blant annet på grunn av store søyler og ei vindeltrapp midt inne ii butikken.

Bård Kristiansen sluttet tidligere i år som leder av Brevik Handelsstandsforening, fordi han visste at han gikk inn i en hektisk tid med mange baller i lufta.

Talentiade

Sammen med  Rune Skaren driver Bård også Blob Studio AS i Sparebankbygget i Brevik.  De arrangerer en talentiade i Ælvespeilet senere i høst. Lørdag 15. august er det audition.

– Det er påmeldt 18  musikere. Vi vil veldig gjerne ha med flere bluesband og rockeband, så folk må gjerne fortsette å melde seg på.