Gå til sidens hovedinnhold

Korona-offer trenger oppfølging

78000 nordmenn har hatt korona. Heldigvis er de aller fleste blitt bra igjen, men dessverre sliter mange også med ulike typer ettervirkninger av det skumle virusets herjinger i kroppen.

PD mener

Aller verst er det at 639 personer har dødd av eller med korona her i landet. I dagens avis kan du lese om Hovet-mannen Kim Bøhm, som ble smittet etter et besøk i baren på Cafe Osebro i begynnelsen av desember.

48-åringen ble skikkelig dårlig, og tre måneder senere er han fortsatt 100 prosent sykemeldt. Viruset angrep hans kartilære blodårer, som skal frakte oksygen rundt i kroppen. Det gjorde og gjør at selv en tur til postkassa er et ork.

I tillegg utviklet han spiseforstyrrelser i sykdomsperioden, fordi han nesten ikke fikk i seg mat i en periode på tre uker.

I forrige uke sa statsminister Erna Solberg at vi er på oppløpssida av pandemien, og at vi i løpet av 2-3 måneder vil være ferdig med det verste. Landet kan åpne, og vi kan begynne å leve normalt.

Da starter jobben med å følge opp og hjelpe alle ofrene av pandemien. Alle de som sliter med ettervirkninger, men også alle de som har mistet jobbene sine og sitt økonomiske fundament.

I løpet av to måneder har verdien av oljefondet økt like mye som halvparten av det AS Norge har brukt på krisepakker under pandemien. I tillegg vil vi ganske sikkert oppleve en såkalt «after war boom» når verden normaliseres.


Kommentarer til denne saken