Gå til sidens hovedinnhold

Koronastyre under radaren

Kommunetoppene deltar i en jevn strøm av teamsmøter om alvorlige forhold som har store konsekvenser for alle innbyggere. Sist fredag innkalte ordførerne til pressekonferanse og fortalte om nye inngripende tiltak og nedstenging av deler av samfunnet.

PD mener

I forkant hadde de sittet i teamsmøter med andre beslutningstakere, blant andre Fylkesmannen. En ny smittebølgen pågår, og den lukkede digitale møtekulturen er ikke blitt mindre problematisk. Innsyn i samfunnstoppenes diskusjoner og vurderinger er i vesentlig grad fraværende. Dette er i strid med all intensjon om transparens.

I mars gikk det en kule varmt i bystyret da opposisjonen reiste tvil om hvorvidt Ap skulle tillates å regjere Porsgrunn som et enestyre gjennom krisetida. Petter Ellefsen (H) fikk kjeft fra nesten alle hold da han tok opp spørsmålet. Diskusjonen var såvidt stilnet før ordføreren tok kontroll over all informasjon. Etter påtrykk fikk mediene noe tilgang til kilder nærmere førstelinjetjenesten, men svært begrenset.

Torsdag er det nytt bystyremøte i Porsgrunn, men det er ikke meldt at noen vil ta opp verken lukkede beslutningsprosesser eller mulig underskudd på demokrati. Digitalkompetansen har økt mye siden mars, men Ap-ledelsen har ingen stående tillatelse til unntaksstyre gjennom stadig nye runder med pandemi, uansett hva man måtte mene om beredskap. Vi mener opposisjonen bør ta opp saken på nytt, i forkant av en ny og inngripende budsjettbehandling.


Kommentarer til denne saken