Eidanger Pike- og Guttekorps har vært så heldige å få låne Bergsbygda Montesorriskole til seminar fra lørdag morgen til søndag ettermiddag. 50 unge musikanter har spilt seg gjennom helgen, og kost seg på skolen som har både fotballbane og strand tilgjengelig.

Dirigent for juniorkorpset, Sarah Nordal Strand, sier at et seminar er en god måte å komme i gang med sesongen på.

- Vi får jobbet godt med høstens musikk, som spenner fra rolige folketoner til groovy rytmer. I tillegg til å spille i korps,  har musikantene fått prøvd seg som dirigenter selv, lyttet til annen musikk og øvd på egenhånd. Et seminar over to dager gir oss dirigenter en god anledning til å gi musikantene en variert musikkopplevelse. Det er viktig for den musikalske helheten, og gjør musikantene motiverte.

Det er ikke bare spilling som står på timeplanen under et seminar. På lørdagskvelden ble det rigget til kino og karaokeshow. Blant musikantene i hovedkorpset finnes det både gode teknikere og sangere, og på eget initiativ ble det arrangert talentkonkurranse som ikke sluttet før korpslederne tok strømmen ved leggetid.

Hovedkorpset har et spennende repertoar i år, med blant annet mye filmmusikk. Først på planen står konsert med Brevik Musikkorps lørdag 26. september. Da blir det 80 musikanter i Brevik Kulturhus, og garantert en knall publikumsopplevelse. Senere på høsten blir det både skolekorpstreff i Ælvespeilet og konkurranse i Arendal for Eidanger Pike- og Guttekorps, men det er allikevel rekrutteringskonsertene i oktober som hovedkorpsdirigent Sigurd Skramsett velger å trekke frem som høydepunkt.

- Da skal korpset på skoleturne med musiker, tryllekunstner og buktaler Haakon Esplo. Dette er en konsert for alle aldre, med musikk og tøysing på høyt plan. Elever på skolene rundt Eidangerfjorden kan glede seg!Korpset har i år flyttet aspirant- og juniorkorpset fra Herøyahuset til Tveten skole. Det er fordi vi ønsker et tettere forhold skolene, sier Skramsett.

- Vi har alltid plass til flere musikanter, og dersom det er noen som lurer på å begynne i korps, tar vi gjerne imot. Søk opp epgk på Facebook eller vår egen nettside, så svarer vi på alle spørsmål, avslutter en fornøyd dirigent.