– Vi har hatt alt av tilgjengelige mannskaper i innsats i natt, og vi fortsetter arbeidet utover ettermiddagen fredag. Jeg har ikke nøyaktig tall på hvor mange som har vært i innsats, men det er mange. Flere titalls er ikke å ta i. Alle mannskaper fra Porsgrunn, Bamble og Skien stasjoner har vært i gang, og vi har hatt Larvik stående i beredskap. Det har vært stort fokus på å berge så mye som mulig av den gamle gården, og ikke minst å hindre spredning til andre bygg i Porsgrunn sentrum, sier Morten Meen Gallefos.

Han peker på at Meierigården er et veldig gammelt bygg, og bygget uten dagens standard for brannsikkerhet.

– Det har også hele veien vært fare for at bygningen har kunnet rase sammen. Det gjør arbeidet med slukking ekstremt krevende, sier han.

Han bekrefter at det var på loftet i bygården det måtte settes inn slukningsinnsats i starten.

– Det er ikke mulig å si noe om årsaken til brannen. Det er det politiet som må ta seg av, sier han.

– Vært mye

Han sier at brannen i Meierigården føyer seg inn i rekken av store og kompliserte oppdrag for brannvesenet de siste ukene.

– Vi hadde nettopp brannen i boligblokka på Brekka. Det var storbrann i Kragerø by og i går brant det en driftsbygning på Vadfoss ved Kragerø. Det har vært mye for mannskapene den siste tida, og jeg er glad for at vi har så god beredskap som vi har, sier Meen Gallefos.