Følg PD på Facebook

Det forteller PR-ansvarlig, Anne Lene Lien, som også spiller klarinett i orkesteret.

– Det er under denne konserten vi spiller kremen av stykkene vi har framført året som var. Da fokuserer vi på å lage en konsert med noe for enhver smak, sier Lien, og understreker hvor viktig konserten er for engasjementet til de 34 musikantene i orkesteret.

– Det er viktig at vi har noen delmål å spille mot. Fotbal-lagene har sine kamper, vi har våre konserter.

Tradisjonen tro hadde de invitert med seg gjestesolister. Denne gang i form av operadiva, Eli Kristin Hanssveen, kjent fra «Stjernekamp» på NRK, og saksofonist André Kassen fra Skien. Hele kulturhuset runget, da Hanssveen leverte herlige sanger fra operaer og operetter som «La Boheme» og «Den Glade Enke» søndag kveld. Publikum nærmest trampet i takt da Kassen briljerte på saksofon under «Innvandrar Tango».

– Vi forsøker å skape et litt allsidig innhold når det kommer til gjestesolistene våre, sier Lien.

– Ikke bare 17. mai

200 av 340 tilgjengelige seter ble fylt under den årlige konserten.

– Vi ser oss fornøyd med det, men det er klart vi alltid har et ønske om å flylle hele salen. Korpsmusikk er nok litt uglesett, ettersom mange innbiller seg at det kun handler om å spille marsjer. Men PJO er mye mer enn bare et 17. mai-korps.

PJO har ingen planer om å skrinlegge nyttårskonsertene, og følger opp med sin 19. til neste år. Men før den tid blir det både vår- og høstkonsert, samt musikkfestival i Tyskland.

– Det er alltid moro å være med på. Det gir oss mulighet til å treffe likesinnede fra hele Europa, avslutter Lien.