Gå til sidens hovedinnhold

Aspirantene øver til jubileet

Norcem Pike- og Guttekorps med 80 års jubileumskonsert

Artikkelen er over 6 år gammel

Aspirantkorpset til Norcem Pike- og Guttekorps øver med stort alvor til den store 80 års jubileumskonserten lørdag 25. april.

Følg PD på Facebook

Aspirantene har spilt bare på én  konsert tidligere, og det var på Garasjesalget i august i fjor. Da var de så ferske musikere, at de er ikke sikre på selv om de egentlig kunne spille helt ordentlig da.

– Men nå er de blitt veldig flinke, sier dirigenten Silje Kleiv (20)

Aspirantene er i alderen 9 til 11 år, og de øver i Brevik kulturhus  hver torsdag klokka 17. Det har vært god rekruttering til korpset også dette siste året.

Aspirantmusikerne øver på 11 sanger de skal spille på jubileumskonserten.

– Det er variert musikk, og noe av det er avansert musikk å spille for nybegynnere, sier Silje Kleiv.

De unge musikerne har forsøkt å sette ord på hva de tenker om musikken når de spiller den. Og her er ordene de selv bruker:

– Det er spionmusikk. Det handler om krig. Det er bandemusikk, også er det musikk fra Egypt.

Dirigenten legger til at konsertprogrammet også inneholder et par klassiske menuetter.

Aspirantkorpset har instrumenter som kornett, trombone, saksofon, klarinett og slagverk. Når PD spør om hvordan musikerne synes det er å spille i korps, så gir de tommelen opp og svarer at det er bare gøy.

Lærer å marsjere

Akkurat nå før korpsets høysesong i mai, så lærer aspirantene også å marsjere. Det er et flott vårtegn når musikkorpsene begynner å marsjere gjennom Breviks gater, og ekstra morsomt er det når det er de yngste korpsmusikerne som øver seg på å både spille og marsjere samtidig. Alle som ikke har prøvd det selv, forstår at det kan være vanskelig.

Dirigenten selv, Silje Kleiv, var selv en gang en ung aspirant, men hun var så dyktig at hun ble hentet rett opp i hovedkorpset med sin saksofon.

Silje er ikke arvelig beastet som korpsbarn, for det var skolevenninner som lokket henne inn i korpsmiljøet. Hun startet med klarinett og gikk over til althorn. Men det var så kjedelig at hun gikk over i saksofon som hun er blitt værende med siden.

Aspirantene gleder seg stort til jubileumskonserten 25. april.

Kommentarer til denne saken