(Østlands-Posten)

SE BILDER FRA OPPVISNINGEN NEDERST I ARTIKKELEN

Lørdag møttes 31 janitsjarkorps fordelt på tre divisjoner til NM skolekorps janitsjar og NM korpsdrill i Larvik.

Konsertkonkurransene foregikk i Kulturhuset Bølgen og på Sliperiet i Hammerdalen, mens drillkonkurransene foregår i Boligmappa arena søndag.

Populært høydepunkt

Et av de absolutt største høydepunktene under årets korpsmesterskap i Larvik, var utvilsomt besøket av gardemusikken og Gardens drilltropp.

Flere hundre mennesker hadde funnet veien til Framparken lørdag ettermiddag, og de unge gardistene presenterte en spenstig drilloppvisning som virkelig imponerte, og som trolig inspirerte de mange hundre korpsmusikerne som var til stede.

Programmet som ble presentert var spenstig og morsomt, og de unge soldatene imponerte med presisjon, god musikalitet og glitrende disiplin slik vi er vant med når gardistene er på besøk.

Også sang

På det musikalske programmet denne gang musikkstykker som blant annet «Gammel jegermarsj», Sæveruds «Kjempeviseslåtten» og Lina Sandells vakre salme «Bred dina vida vingar», der gardistene viste at de også kunne synge.

Lørdag kveld deltok gardemusikken også med festkonsert i forbindelse med premieutdelingene i Boligmappa arena.

Søndag kveld er det avslutningsseremoni i Boligmappa Arena Larvik med premieutdeling og EM-uttak for Majorettes og uttak til VM i Twirling på Lillehammer 2018.