Følg PD på Facebook

– Vi vil gjerne ha med oss flere i korpset, sa musikalsk ansvarlig Stig Sjøstrøm til PD i 2009.

Den gangen var det 32 medlemmer i skolekorpset. Når de nå teller opp har de tredoblet medlemstallet siden den gangen, og det å spille i korpset er skikkelig populært på Stathelle.

– Vi er naturligvis veldig godt fornøyd med at vi er så mange som vi er nå. Det tyder nok på at de som er med hos oss har det rimelig greit, sier en kledelig beskjeden John Mikal Guldager, som er korpsets dirigent.

Stabilt nå

Den store økningen kom fra 2009 til 2013. Da var det ikke langt unna at korpset rundet 100 aktive medlemmer.

– Det har vært relativt stabilt med rekruttering de siste par årene, men det kreves at vi holder trykket oppe. Vi må fortsatt passe på å ha et aktivitetsnivå som musikantene trives med, og nok utfordringer til at alle sammen trives. Det er krevende, men veldig artig å jobbe med, sier Guldager.

Kampanje

Den økte interessen har ikke kommet av seg selv. For fem år siden laget korpset, med Anette S. Guldager i spissen, en plakatkampanje med tanke på å trekke til seg unge musikanter. «Join us» er fortsatt budskapet plakatene bærer, og den har helt sikkert bidratt til økt interesse. Bildene som ble brukt på plakatene var det Guldager som laget, og de viste musikanter i tøffe kostymer og kule uttrykk.

Stor skole

Anette S. Guldager er fortsatt involvert i korpset på flere måter. Hun mener også at de har klart å skape en arena for de unge musikantene som de trives på, og som sørger for at ikke så mange faller fra.

– Det er også viktig å understreke at korpset rekrutterer medlemmer i en stor skole. Det er en av de største skolene i Grenland og hele fylket, så mulighetene til rekruttering er jo til stede, peker hun på.

Hun forteller at da John Mikal Guldager overtok som dirigent, var dette noe av det han først pekte på.

– Vi har en alt for stor skole til å ha 30 musikanter. Det må vi gjøre noe med, sa han den gangen.

Og det har de gjort.

Runder 50 med konsert

Stathelle skolemusikkorps er 50 år i år. Det markerer de med stor jubileums-konsert i Skjærgårdshallen søndag.

Ikke nok med at de er utrolig mange aktive musikanter. De er jammen jubilanter også i Stathelle skolemusikkorps. I år er det 2015 siden korpset så dagens lys, og da passer det jo veldig bra at de er rekordmange musikanter også.

– Vi tråkker til med en skikkelig jubileumskonsert i Skjærgårdshallen førstkommende søndag. Her er det lagt opp til et skikkelig tøft show, og vi har invitert med oss en rekke prominente gjester, forteller presseansvarlig Anette S. Guldager.

Prebz og Dennis

Alle yngre mennesker som er interessert i spill av ymse slag, kjenner Prebz og Dennis. De besøker jubileumskonserten, og ryktene vil ha det til at de til og med skal prøve seg som dirigenter for korpset.

Det blir også gjensyn med operette-duoen Svein Årseth og Åse Strandi. Jan Erik Fillan er også med som solist. Stathelle drillkorps dukker opp og viser hva som bor i dem, og et kor fra Stathelle barneskole er på plass.

Jubileumstur

De har også lagt opp til en skikkelig jubileumstur i sommer. De skal på reise til selveste Barcelona i juni.