Hanto er ferdig i friteateret

Olav Hantos karriere i Grenland Friteater er over etter 18 år. – Jeg har veldig mange gode minner fra tiden i friteateret. Men det er en tid for alt. Noen ganger er man nødt til å være sjømann på land en periode.

Olav Hantos karriere i Grenland Friteater er over etter 18 år. – Jeg har veldig mange gode minner fra tiden i friteateret. Men det er en tid for alt. Noen ganger er man nødt til å være sjømann på land en periode. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter 18 år i Grenland Friteater, har skuespiller Olav Hanto nå blitt arbeidssøker.

DEL

Følg PD på Facebook

Verken Hanto eller teateret ønsker å kommentere årsaken til bruddet.

– Det jeg kan si er at dette er noe som har ligget i kortene en stund. Og er noe jeg og teateret har blitt enige om sammen, sier Hanto til PD.

Han understreker at det ikke ligger noe dramatikk bak oppsigelsen.

– Jeg anser fortsatt Grenland Friteater som mine venner, og ser ikke bort fra at jeg kommer til å samarbeide med dem på et senere tidspunkt.

– Skilles som venner

Grenland Friteater ønsker heller ikke å kommentere bakgrunnen nærmere. Regissør og styreleder, Tor Arne Ursin, sier at de skilles som venner.

– Vi ble enige om at det var beste løsning. Vi skal følge med på Hanto framover. Det kan godt hende at han dukker opp i en av våre produksjoner en gang i framtiden, sier Ursin.

18 år med historie

Hantos karriere ved friteateret startet i 1997, da som sivilarbeider. De syv siste årene har han vært fast ansatt som skuespiller. Opp gjennom årene har han bidratt på mange av teaterets større produksjoner, som «Flukten», «Hotell Hertingen (I og II)» og «Harde Tak». Han har også vært aktiv i PIT. I 2006 ble han kåret til Mr. Gay Norway, fulgt opp av en 2. plass i kåringen av Mr. Gay Europe. I 2008 brettet han ut sin personlige økonomi i TV3-satsingen «Luksusfellen».

Har drømmer og fantasier

Hanto er nå arbeidssøker. Han håper framtiden byr på gode overraskelser.

– Jeg har planer, drømmer og fantasier som jeg ønsker å realisere, sier han, og hinter til engasjement både på og utenfor den kunstneriske scenen.

– Dersom noen har bruk for meg, er det bare å ta kontakt, avslutter 40-åringen.

Artikkeltags