Gå til sidens hovedinnhold

Da Dutte hadde
masse hår

Artikkelen er over 16 år gammel

Musikeren Gard «Dutte» Strøm fra Setre i Brevik debuterte for 40 år siden. Den gang hadde han masse hår, og Beatles fikk skylda.

Sammen med kameratene Vidar Simonsen og Torfinn Larsen gikk Dutte på gitarkurs hos Tittan Ingebretsen. Underveis i kurset sto det helt klart for dem at de måtte starte et band, og det gjorde de. De opptrådte i kinoen i 1965, og konferansier Erik Heyerdal utlyste en navnekonkurranse på direkten. Frode Varn satt i salen, og han ropte ut at de måtte hete «Noisemakers». Og slik ble det.

Beatles

Beatles har vært det store forbildet helt fra starten av.

– Jeg hørte ei skive med Beatles i 1963, og siden har jeg vært hekta. Vi lot håret gro med en gang, og musikken vi spilte var klart inspirert av heltene, forteller 54-åringen.

Fremdeles

Det er fremdeles Beatles på repertoaret for den aktive musikeren. De siste to årene har han spilt alene, og det akter han og fortsette med.

– Jeg har hatt et rikt liv med musikk i disse årene, og det vil jeg gjerne fortsette med. Jeg klarer på et vis å brødfø meg på musikken. Jeg kommer nok til å spille så lenge folk gidder å høre på, smiler han.

Han har vært svært aktiv her i fjorden et par år, men nå vil han reise litt og spille. Han skal opp i fjellet og spille for hotellgjestene der, og han skal reise nordover i landet med gitaren også.