Sammen med kameratene Vidar Simonsen og Torfinn Larsen gikk Dutte på gitarkurs hos Tittan Ingebretsen. Underveis i kurset sto det helt klart for dem at de måtte starte et band, og det gjorde de. De opptrådte i kinoen i 1965, og konferansier Erik Heyerdal utlyste en navnekonkurranse på direkten. Frode Varn satt i salen, og han ropte ut at de måtte hete «Noisemakers». Og slik ble det.

Beatles

Beatles har vært det store forbildet helt fra starten av.

– Jeg hørte ei skive med Beatles i 1963, og siden har jeg vært hekta. Vi lot håret gro med en gang, og musikken vi spilte var klart inspirert av heltene, forteller 54-åringen.

Fremdeles

Det er fremdeles Beatles på repertoaret for den aktive musikeren. De siste to årene har han spilt alene, og det akter han og fortsette med.

– Jeg har hatt et rikt liv med musikk i disse årene, og det vil jeg gjerne fortsette med. Jeg klarer på et vis å brødfø meg på musikken. Jeg kommer nok til å spille så lenge folk gidder å høre på, smiler han.

Han har vært svært aktiv her i fjorden et par år, men nå vil han reise litt og spille. Han skal opp i fjellet og spille for hotellgjestene der, og han skal reise nordover i landet med gitaren også.