En fullsatt teatersal viste tydelig sin begeistring med stormende applaus under den nesten to timer lange forestillingen. Charles Dickens' romanfigur Oliver, fattiggutten som vokste opp i London på 1850-tallet, ble formidlet av flinke og sjarmerende skuespillere og dyktige sangere.

Historien ble framført i flotte kulisser, med naturtro kostymer, stemningsskapende lyssetting og mye fin musikk, som ble framført med god hjelp av en trygg musikalsk leder, ivind Wang Tollefsen og hans medmusikanter.

De nærmere 30 unge skuespillerne i alderen 9 til 17 år tok utfordringen som Oliver er, med glans og gjorde en kjempeflott jobb. Vi ble tatt med i sorg og glede, vemod, humor og dramatikk.

Hva som ligger bak denne musikalen av arbeid og øving, kan vi bare tenke oss. Det er litt av en tålmodighetsprøve, men helt sikkert også en inspirerende og gledelig jobb instruktørene Anne Grete Lund og Monica Melbye har hatt.

Familieforestilling

Dette er en familieforestilling med mye sang og dans. Det skjer mye på scenen hele tiden og selv de yngste publikummerne virket engasjerte gjennom hele musikalen. Oliver blir spilt av Christopher B. Larsen som gjør en flott og troverdig figur. Han synger rørende om "hvor i verden kjærligheten er", og er flink til å være tilstede i rollen gjennom hele forestillingen. Olivers kamerat Dodger, i Michael Melbyes skikkelse er en sjarmerende og artig figur - veldig morsom. Ida Cecilie T. Jørgensen som Nancy, og Kristine Sandvik Deilrind som Beth, imponerte i mange fine sangnummer. Rabagasten Bill Sikes ble spilt av Philip Schanke Monsen på en overbevisende måte.

Den krevende forestillingen hadde ikke blitt så flott uten resten av ensemblet. Hver og en er like viktige for at historien skal bli best mulig fortalt. Derfor skal samtlige aktører ha stor takk for en underholdende og morsom kveld.

Flotte kulisser

De som har jobbet bak i kulissene fortjener også ros, det er mye arbeid som er lagt ned og da er det ekstra godt når forestillingen blir en suksess. Kjempeflotte, enkle men effektfulle kulisser og utrolig fine kostymer gjorde absolutt sitt til at forestillingen ble en fin helhetlig opplevelse. Lyssettingen var perfekt og lyden veldig bra! Musikerne var flinke til å formidle de forskjellige stemningene - og det gjorde ingenting at teateret i år eksperimenterte med et band uten trommer.

Til dere som ikke var i teatersalen lørdag kveld er det bare en ting å si - Oliver må dere få med dere - dette er helt topp amatørteater.