Ingen slår Nickolas<br/> på «Donald»

DONALD: Nickolas Henriksen er drivende god på «Donald»-språket.

DONALD: Nickolas Henriksen er drivende god på «Donald»-språket. Foto:

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

15-årige Nickolas Henriksen er en kløpper på å imitere Donald. Nå håper han å gjøre karriere ut av imitator-ferdighetene.

DEL

Henriksen har allerede hatt en del oppdrag som «Donald». I forrige uke spilte han på Dickens og tidligere har han underholdt mangt et julebord med sin kvekking. I fjor sommer oppnådde han imidlertid sitt høydepunkt.

– Jeg vant konkurransen «Noen bedre» på NRK. Det var tre stykker i finalen, og jeg vant komfortabelt. Det var kjempemoro og veldig overraskende, smiler Henriksen som nettopp flyttet til Porsgrunn fra Fredrikstad.

Det betyr at den unge 15-åringen er blant Norges beste på Donald, om ikke den aller beste.

– Jeg øver hver dag, men mest på det å spille instrumenter. Måle er å få jobb, spille rundt og kose meg, forteller Nickolas som ikke tror han kommer til å vokse av seg interessen for Donald.

Det er ikke bare stemmen som fascinerer 15-åringen. Også tegneserien er interessant.

– Jeg har nesten alle pocketene og veldig mange blader, smiler gutten som stortrives som elev på Vestsiden skole.

Klar for revyfestival

Seieren i «Noen bedre» på NRK, hvor også Sandøya-rektoren Geir Aurstad forsøkte seg som «Titten Tei», ga ham muligheten til å forsøke seg under den norske revyfestivalen senere i år.

– Målet er å kvalifisere meg fra de innledende puljene. Klarer jeg det er jeg fornøyd, forteller Nickolas Henriksen.

Kvakk som 3-åring

Man skal tidlig krøkes om man god krok skal bli. Det gjelder også for 15-årige Nickolas Henriksen.

– Jeg begynte å kvekke når jeg var tre år, siden pappa også kvakk. Han er også god, men sier jeg gikk forbi ham i kvalitet når jeg var ni-ti år, smiler unggutten.

Ikke nok med at han bare snakker som Donald, han synger også. PD fikk høre 15-åringen kvekke «I will survive» , mens han spilte piano til. I tillegg har han «En solskinnsdag», «Forelska i læreren» og «Rompa mi» i reportoaret.

– Jeg begynner å bli vant til å være artist nå, så jeg er ikke særlig nervøs når jeg er på scenen. Pappa er jo også artist, så jeg har lært litt av ham, sier sønnen Nickolas, som er innstilt på å ta over fars jobb som lydtekniker på Gamle Posten når han blir eldre. Før det er det imidlertid dans, musikk og drama på Skien videregående skole som gjelder.

Artikkeltags