Kunstneren Trond Botnen regnes som porsgrunnsmann, selv om han ikke har vært bosatt i byen på nærmere 40 år. Han er også mannen bak utformingen av årets fredsprisdiplom og forteller fornøyd at han i den forbindelse er invitert til å delta både på utdelingen, banketten og konserten.

Fredsprisdiplomet 2005

Trond Botnen vant blant flere kunstnere konkurransen om å utforme årets fredsprisdiplom.

- Siden fredsprisen maksimalt kan deles av tre kandidater, laget jeg tre forskjelllige utgaver av diplomet. I år var det to vinnere, så da fikk jeg selv beholde den tredje utgaven.

Denne utgaven av fredsprisdiplomet er altså blant de bildene som er stilt ut på årets juleutstilling, og ifølge Botnen er det ikke ulikt de andre to utgavene, Dette bildet er dessverre allerede solgt, men Botnen stiller også med en rekke andre bilder på utstillingen.

- Du kan beskrive bildene som nonfigurative akrylmalerier uten dypere innhold, bare pene å se på, svarer Botnen på spørsmål fra PD.

- Men de er veldig bra, det må du også skrive, legger han til.

Bilder og kunsthåndverk

I tillegg til Botnen, vil en rekke andre kunstnere også stille ut sine verker på årets juleutstilling. Innehaver av Galleri Osebro, Jørn Erik Øvald, lover at det blir en spennende utstilling.

- Tradisjonen tro er juleutstillingen ikke en ren bilde utstilling, vi har også med kunstnere som lager glass og keramikk.

Øvrige kunstnere som bidrar på årets juleutstilling: Sverre Malling, Ingunn Hjort, Elisabeth Helvin, Finn Hald, Kaare Espolin Johnson og Mado Kucharska.