Siri Olsen, som Marianne, synes julen er et eneste stort mas. Det var før hun møtte julenissen, spilt av Erik Norheim. Da Jon F. Leiulfsrud, alias Karry Kalkun, stjal frakken man kunne hente uendelige mengder frokost fra, var spenningen komplett.

Utsolgt

De yngste barna hadde ingen problemer med å leve seg inn i en verden magi, snille og mindre snille mennesker. De ropte høyt for å hjelpe politimannen med hvor han skulle lete, og Halvor Dalene lot villig kommentarene bli en improvisert del av forestillingen, til stor glede for de voksne i den fullsatte salen.

Amatørteateret spilte Karry Kalkun som juleforestilling sist i 1998. Av de 24 aktørene i alderen 9 til 20 år, var det bare Mailen Sletholt som var med sist også. Hun fikk hovedrollen som moren i stykket.

Grenland Friteater har all grunn til å glede seg over det som skjedde i Rådhusets nyoppussede teatersal i helgen. Rekrutteringsgrunnlaget ser ut til å være stort både i antall og talent.

Hardt arbeid

Forestillingen har de unge skuespillerne jobbet med siden i august, og stadig mer intensivt fram mot premieren. På tre av øvelsene har de også hatt med seg musikerne, som absolutt gjorde sitt til å heve kvaliteten og underbygge stemningene gjennom hele forestillingen. For fjerde gang stiller Jon Tore Gauslaa som kapellmester, og han har med seg Helge A. Gundersen fra Porsgrunn, samt Ole Kristian Kvamme og Vidar Johansen.

Mot slutten av forestillingen var det Michael Melbye som fikk oppmerksomheten. Med rollefiguren Jostein hadde han de lengste solosangene i stykket. Flott levert.

Etter forestillingen gjorde kultursjef Ulla Bjørnsjø stas på instruktør Monica Melbye. Hun fikk blomster og lykkeønskninger med de fem øvrige forestillingene som skal spilles før november er omme og julemaset setter inn for alvor, også utenfor scenen.