Lærer å spille på flere strenger

Fiolinlærer fra kulturskolen, Sanna Solbak, sørger for at tredjetrinn på Myrene skole lærer det grunnleggende om fiolinspilling. Bak f.v. Liam, Mikolaj, Emmalin, Mumen, Håkon, Oscar og Ludvig. Foran f.v. Eirik, Marius, Sanne, Nanna, Frida og Anders.

Fiolinlærer fra kulturskolen, Sanna Solbak, sørger for at tredjetrinn på Myrene skole lærer det grunnleggende om fiolinspilling. Bak f.v. Liam, Mikolaj, Emmalin, Mumen, Håkon, Oscar og Ludvig. Foran f.v. Eirik, Marius, Sanne, Nanna, Frida og Anders. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I høst startet tredjeklassingene ved Myrene skole med fiolinopplæring. Torsdag spiller elevene sin første konsert i Ælvespeilet.

DEL

Følg PD på Facebook

Da skal 8-åringene dele scene med kulturskolens barne- og ungdomsorkester som får selskap av solister.

– Dette er kjempegøy å spille fiolin, smiler tredjeklassing Frida Andersen fornøyd.

Elevene får låne hver sin fiolin fra kulturskolen og har lært hvordan de skal holde fiolinen, både når de spiller og i pausene.

– Vi har også lært hva strengene heter og kan allerede noen sanger, og de skal vi spille på konserten. Vanligvis bruker fiolinister å ha på seg svarte klær, men det trenger vi ikke så lenge vi har noe som er pent, forklarer Frida.

Fiolinlærer fra kulturskolen, Sanna Solbak, legger fiolinen til skulderen, og elevene i gruppa følger etter. Alle skal starte med strøk ned mot venstre. Buen skal være limt fast til strengene, sier læreren.

– Vi startet fiolinopplæring ved Myrene i høst og har fått til et veldig godt samarbeid med skolen. Her har vi bare møtt velvillighet, forteller Solbak.

Hun får assistanse av en musikklærer og deler tredjetrinn i grupper på 10-15 elever. Det viktigste med fiolinopplæring er at barna skal ha glede av å spille.

– All forskning viser at elever som får undervisning i musikk også blir dyktigere i andre fag. Det en berikelse for et menneske å være i kontakt med et instrument, og fiolin duger ikke bare til klassisk musikk. Den kan brukes i alle sjangre, sier Solbak.

Kulturskolen håper selvsagt at undervisningen også vil rekruttere flere elever. Torsdag får Myrene-elevene innblikk i hva det innebærer å spille foran et publikum, men det er ingen sceneskrekk å spore hos de unge fiolinaspirantene.

– Det blir bare gøy og gjør ingenting om vi spiller litt feil. Da later vi bare som ingenting og spiller videre. Jeg gleder meg, smiler Frida.

Artikkeltags