Gå til sidens hovedinnhold

Kutt ut surret, ta Moderna-vaksinen

Nå må folk kutte ut surret og ta Moderna-vaksinen når de får tilbudet. Både Porsgrunn og Bamble opplever at en rekke innbyggere takker nei til å blande vaksiner. Mange, som fikk Pfizer som første vaksinedose, takker nemlig nei til å få Moderna i sin andre dose.

PD mener

En forestilling om at det er uheldig å blande Pfizer og Moderna, samt at England og USA visstnok nekter innreise, har skapt usikkerhet.

For det første. Norske helsemyndigheter er helt klare på at det går fint å blande Pfizer og Moderna. Dette er samme type vaksiner, men fra to ulike fabrikanter. Ja, det er faktisk medisinsk dokumentert at Moderna beskytter litt bedre mot Delta-varianten enn Pfizer.

For det andre kommer det ikke fram av vaksinesertifikatet at man har blandet vaksiner. Der står det kun om man er fullvaksinert eller ikke, med referanse til den siste vaksinedosen. Så ta det med ro alle dere som skal på fotballtur til England eller shopping i London; Britiske myndigheter har ingen mulighet til å sjekke dette, og de har kun interesse av å vite om man er fullvaksinert eller ei.

Derfor er vår oppfordring; Si ja til den vaksinen dere blir tilbudt. Jo fortere vi får vaksinert befolkningen, jo fortere kan vi åpne opp samfunnet igjen på en sikker måte.

Bamblingene er flinkest i vaksineklassen i Grenland. 70,7 prosent er fullvaksinert. Porsgrunn og Skien ligger på 63 prosent. Det er nok vaksiner. De venter på deg!


Kommentarer til denne saken