Wiik viste bilder av mannen som har seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Programmet «Snakk med Linn Wiik» tas nå av luften, ifølge DN.

Det skyldes at programlederen den 8.mars viste frem bilder av en tidligere TV 2-ansatt som fikk sparken fordi han sex-trakasserte flere kvinnelige kolleger, skriver Nettavisen.

Hun innledet programmet på kvinnedagen med:

«I 2018 – i verdens rikeste land. Jeg har prøvd å lete litt for å finne gode grunner til at kvinnedagen fortsatt er aktuell, og jeg tror jeg har funnet sånn åtte-ni stykker».

Den tidligere TV 2-ansatte ble identifiert mot slutten av bildesekvensen, noe Wiik begrunner slik:

– Vi laget en liste med bilder over de mest omtalte Metoo-sakene i forbindelse med kvinnedagen 8. mars. Med tanke på alvorlighetsgraden i saken mente vi denne mannen hadde en naturlig plass på en sånn liste. Det var en selvstendig redaksjonell avgjørelse – uavhengig av at saken har skjedd i vårt eget hus, sier Wiik til DN.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 sier hun ikke visste om identifiseringen og betegner dette som en alvorlig svikt fra kanalens side.

- Dette skulle ikke ha skjedd. Det har ikke vært min linje å identifisere vedkommende. Derfor ble det avpublisert da jeg fikk vite om det, sier Solbrække til Medier24.

Programmet tas av skjermen med umiddelbar virkning.