Gå til sidens hovedinnhold

La dem bygge palasset

Et ungt par med mye penger vil bygge ny villa på over 600 kvadrat i en skråning ved elva på Moldhaugen, men har problemer med tillatelse fra myndigheter og protest fra naboen. Vi kan ikke se at vesentlige hensyn settes til side ved at paret får bygge villaen de drømmer om.

PD mener

Boligbygging i Porsgrunn er ikke som før. Boligbyggelagene, en sosialdemokratisk konstruksjon som var viktig for å gjenreise landet etter krigen, har fått en helt annen profil. I Porsgrunn er boligbyggelaget nå mest kjent for å bygge luksusleiligheter for rike eldre, mens Arbeiderpartiet, det sosialdemokratiske fyrtårnet, går i front for å støtte rike som vil bygge palass ved elva. I forrige møte i utvalget som behandler byggesakene var det Ap som igjen ledet an for å tillate villaen på Moldhaugen, mot innstillingen fra egen fagadministrasjon. Alle skal med, unntatt byggesaksavdelingen.

Forholdene for eiendommen i Åsvegen på Moldhaugen er spesielle og det er ikke kontroversielt at eierne får lov å rive mye av den gamle og dårlige bygningsmassen. Det problematiske er hva som skal bygges isteden og hvordan.

Det er ikke unikt å oppføre kakseboliger på Vestsida. Det er heller ikke unikt å bygge i funkisstil på Moldhaugen. At Porsgrunn heller vil være ja-kommune enn nei-kommune er i utgangspunktet positivt, men det er klokt å sørge for at villaen ikke blir større og mer provoserende for omgivelsene enn nødvendig.

Kommentarer til denne saken