– Det var cirka klokka 15 at broen ble kontaktet ombord. Meldingen var at ei jente på 11 år som var passasjer ombord, hadde falt om. Hun hadde fråde om munnen, forteller direktør Rickard Ternblom i Fjord Line.

Jenta som reiste sammen med foreldre, ble tatt hånd om av helsepersonalt ombord.

– Prosedyren er da slik at skipets kaptein tar kontakt med Hovedredningssentralen. Helikpteret befant seg på Sola, og det ville ha tatt en time før det kunne ha landet ombord på Bergensfjord, sier Ternblom.

Tilbake klokka 16

Vurderingen ble da gjort slik at det var best at skipet snudde og dro tilbake til Langesund. Bergensfjord ankom Langesund igjen klokka 16, og den syke jenta ble tatt imot av lege om ambulanse og ble fraktet til sykehuset i Skien.

– Det var en lege som var passasjer ombord, og som tok seg av den syke jenta inntil skipet ankom land igjen. Legen var spesielist og gav jenta saltoppløsning å drikke.

– Vi pleier å gjøre det slik når noe slikt hender, vi spør om det er en lege ombord. Det var det i dette tilfellet, og legen identifiserte seg, sier Ternblom.

Hender ikke ofte

– Hender slike ting ofte ombord på Fjord Lines skip?

– Nei, det skjer ikke ofte. Det kan være maksimalt opp til fire ganger i året at helikopter må lande ombord på grunn av sykdom. Men vi har helsepersonell ombord, sier Rikard Ternblom.

Etter at den syke, unge passasjeren og hennes foreldre var ført i land og videre med ambulanse, gikk Bergensfjord ut til sjøs igjen i retning Hirtshals i Danmark.

– Vi håper at alt står bra til med jenta nå, sier Rickard Ternblom i Fjord Line.